چه بیماری‌هایی باعث کمر درد می‌شوند؟

چه بیماری‌هایی باعث کمر درد می‌شوند؟

آفتاب‌‌نیوز :

بسیاری از مردم حداقل یک بار در طول عمرشان دچار کمر درد شده اند. کمر درد یکی از شایع‌ترین دلایل ترک شغل است، زیرا فرد نمی‌تواند به راحتی به اطراف حرکت کند. عوامل زیادی منجر به کمر درد می‌شوند و بسیاری از این کمر درد‌ها با کار‌هایی که در خانه انجام می‌دهید بهبود پیدا می‌کنند.
 
اسپاسم عضلانی

اگر ماهیچه یا بافت اطراف ستون فقرات دچار آسیب شود، ماهیچه‌ها با ایجاد اسپاسم از ناحیه آسیب دیده حفاظت می‌کنند. به این معنی که عضلات خم شده و در همان حالت می‌مانند. این اسپاسم تا زمانی که عضلات شل شوند، دردناک خواهد بود. اسپاسم کمر می‌تواند به دلیل لغزش دیسک یا صدمات وارده به بافت‌های ستون فقرات نیز باشد.
 
درمان اسپاسم عضلانی

درمان این عارضه به عامل اسپاسم، سن و سلامت عمومی بستگی دارد، اما استراحت و مصرف مسکن‌های بدون نسخه معمولا موجب بهبودی می‌شوند. بعضی از این مسکن‌ها به صورت کرم‌هایی هستند که می‌بایست مستقیما روی ناحیه درد مالیده شوند. اگر این کرم‌ها موثر واقع نشدند، پزشک شل کننده عضلانی تجویز خواهد کرد. اگر علت اسپاسم جدی‌تر باشد، مثلا مشکلی در دیسک کمر ایجاد شده باشد، پزشک جراحی را پیشنهاد خواهد داد.
 
سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه کریستال‌های ریز و سختی هستند که در کلیه تشکیل می‌شوند. وقتی این سنگ‌ها در مجرای ادرار گیر می‌کنند، منجر به درد‌های شدیدی در قسمت پایین کمر، زیر شکم و پهلو‌ها می‌شوند.
 
درمان سنگ کلیه

گاهی اوقات می‌توان تنها با نوشیدن آب زیاد سنگ‌های کوچک را دفع کرد. این وضعیت دردناک است و ممکن است نیاز به مصرف مسکن داشته باشید. پزشک می‌تواند با تجویز دارو‌های شل کننده عضلات به دفع راحت‌تر آن کمک کند. در موارد شدید ممکن است نیاز به عمل جراحی یا عمل شکست سنگ باشد.
 
فتق دیسک

مهره‌ها توسط بالشتک‌های نرمی به نام دیسک از هم جدا می‌شوند. این دیسک‌ها شبیه دونات‌های پر از ژله‌ای هستند که بین دو مهره قرار می‌گیرند. گاهی اوقات دیسک ترک می‌خورد و مایع ژله‌ای بیرون می‌ریزد. در این وضعیت ممکن است به نخاع یا اعصاب فشار وارد شود و منجر به کمر دردی گردد که به دست و پا انتشار پیدا می‌کند.
 
درمان فتق دیسک

اگر درد شدیدی دارید، نیاز به استراحت یک یا دو روزه در رختخواب و مصرف دارو‌های ضد التهابی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین (برای کمک به بهبود تورم) دارید. ممکن است پزشک برای تقویت و کشش ماهیچه‌های قسمت پایینی کمر و شکم، فیزیوتراپی تجویز کند. اگر درد یک ماه طول بکشد، ممکن است پزشک عمل جراحی را پیشنهاد دهد.

آرتریت

آرتریت به التهاب، سفتی و درد مفاصل گویند. گروهی از آرتریت‌های ستون فقرات به نام اسپوندیلوآرتروپاتی وجود دارند که روی قسمت پایینی کمر اثر می‌گذارند. آرتروز که از عوارض پیری است نیز بر قسمت پایین کمر اثر می‌گذارد. این قسمت بدن بیشترین وزن را متحمل می‌شود.
 
درمان آرتریت

در بیشتر موارد، استراحت و مصرف دارو‌های بدون نسخه تمام چیزی است که شما نیاز دارید. این دارو‌ها شامل ضد التهاب‌ها و مسکن‌هایی می‌شوند که درد را کاهش می‌دهند. اگر این درمان‌ها کافی نبود، پزشک دارو‌های نسخه‌ای مانند استروئید تجویز می‌کند تا درد و التهاب را کاهش دهد. قبل از شروع به مصرف داروی جدید به پزشک بگویید چه دارو‌هایی مصرف می‌کنید.
 
تنگی کانال نخاعی

وقتی فضا‌های بین ستون فقرات تنگ می‌شود، نخاع و اعصابی که از ستون فقرات به دست و پا می‌رسند، تحت فشار قرار می‌گیرند. این عارضه منجر به بی حسی شده و حرکت به اطراف را مشکل می‌کند. آرتریت، تومور و برخی از بیماری‌های ارثی می‌توانند منجر به تنگی کانال نخاعی شوند. این عارضه درسنین بالای ۵۰ سال شایع است.
 
درمان تنگی کانال نخاعی

بیشتر افراد علاوه بر استراحت و فیزیوتراپی نیاز به دارو‌های قوی ترِ نسخه‌ای دارند تا درد را کاهش دهند. اگر درد شما شدید است یا نمی‌توانید به خوبی حرکت کنید، ممکن است پزشک برای کاهش فشار روی ستون فقرات عمل جراحی را توصیه کند.

عفونت ستون فقرات

این عارضه بسیار شدید، اما نادر است و زمانی رخ می‌دهد که باکتری، ویروس یا قارچی موجب عفونی شدن مایع اطراف ستون فقرات یا مهره‌ها یا بافت نرم نگهدارنده ستون فقرات شود. این اتفاق معمولا پس از جراحی ستون فقرات یا تصادف یا آسیب ستون فقرات می‌افتد.
 
درمان عفونت ستون فقرات

پزشک جهت مقابله با باکتری، ویروس یا قارچ، مستقیما دارو را به داخل رگ تزریق می‌کند. ممکن است نیاز باشد فرد برای مدتی در بیمارستان بماند و همچنین اجازه تکان خوردن زیاد را نداشته باشد. اگر دارو‌ها اثر نکرد، جراحی انجام می‌شود.
 
اسپوندیلولیستزی

اسپوندیلولیستزی یا سرخوردگی مهره زمانی رخ می‌دهد که یکی از مهره‌های ستون فقرات از جای خود سُر خورده و روی مهره زیرین بلغزد. وقتی این مهره به اعصاب فشار بیاورد، درد را به همراه دارد. این عارضه معمولا در قسمت پایینی کمر رخ می‌دهد.
 
درمان اسپوندیلولیستزی

استراحت، ورزش و دارو (بیشتر اوقات دارو‌های بدون نسخه که به کاهش التهاب و درد کمک می‌کنند) رایج‌ترین روش درمانی این عارضه است. همچنین ممکن است پزشک فیزیوتراپی یا در موارد شدیدتر جراحی را تجویز نماید.
 
پوکی استخوان

مهره‌های ستون فقرات چنانچه بیمار به پوکی استخوان مبتلا باشد به احتمال زیاد دچار شکستگی‌های کمپرشن خواهند شد که نتیجه آن بروز درد و ناراحتی در کمر است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه بیماری‌هایی باعث کمر درد می‌شوند؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه بیماری‌هایی باعث کمر درد می‌شوند؟"، کلیک کنید.