ورزشگاه 127 ساله میزبان فوتبال/ از شکارگاه پادشاه تا فینال المپیک – خبرگزاری مجله gcorg | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مجله gcorg، رقابت های فوتبال المپیک 2024 پاریس از 3 مرداد 1403 با حضور 16 تیم برگزار خواهد شد. ورزشگاه «پارک دو پرنس» پاریس یکی از میزبان های این بازی های است و قرار است دیدارهای مهمی از جمله بازی افتتاحیه و فینال در این ورزشگاه برگزار شود. ورزشگاهی که در سال 1897 افتتاح شد و قدمتی 127 ساله دارد و به مدت 25 سال، بزرگترین ورزشگاه فرانسه بود. «پارک دو پرنس» قدیمی ترین ورزشگاه فعال در فرانسه است و پس از «استاد دو فرانس» لقب مهمترین و شناخته شده ترین ورزشگاه فرانسه را یدک می کشد.
هرچند پاری سن ژرمن دیدارهای خود را در این استادیوم برگزار می کند اما مالک آن شهرداری پاریس است اما در سال 2014 و در قراردادی 30 ساله تحت کنترل این باشگاه پاریسی درآمد. علاوه بر پاری سن ژرمن، تیم های دیگری مانند «اف سی پاریس» و «ریسینگ» هم در مقاطعی کوتاه بازی های خود را در این ورزشگاه برگزار می کردند.
پیش از آنکه ورزشگاه معروف «استاد دو فرانس» در سال 1998 افتتاح شود، این ورزشگاه از سال 1974 تا 1992 میزبان بازی های تیم ملی فوتبال و راگبی فرانسه، دیدارهای نهایی جام حذفی فوتبال و مسابقات قهرمانی راگبی بود.
دیدار تیم های پاری سن ژرمن و تولوز در ورزشگاه پارک د پرنس در سال 2019
«پارک دو پرنس» که یکی از نمادها و میراث های ورزشی فرانسه است در طول دوران حیات خود میزبان رقابت های مهمی مانند فینال جام ملت های اروپا در سال های 1960و 1984، فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال های 1956، 1975 و 1981 و فینال لیگ اروپا در سال 1998 بود. جام جهانی 1938، جام جهانی 1998، یورو 2016 و جام جهانی راگبی در سال های 1991 و 2007 هم از دیگر مسابقات مهمی است که در این استادیوم برگزار شده است.
این ورزشگاه تا پیش از بازسازی در سال 1972، خط پایان مسابقات دوچرخه سواری «تور دو فرانس» هم بود و 54 دوره، دوچرخه سواران حاضر در این مسابقات، با رسیدن به این ورزشگاه به خط پایان می رسیدند. در مجموع میزبانی از 59 مسابقه «قهرمانی شش ملت» راگبی، 128 بازی تیم ملی فوتبال فرانسه، 33 فینال جام حذفی فرانسه، 31 فینال مسابقات قهرمانی راگبی فرانسه موجب شده است این ورزشگاه به یکی از خاطره انگیزترین مکان های ورزشی این کشور تبدیل شود. ضمن اینکه نخستین باری که یک رویداد ورزشی در فرانسه به صورت تلویزیونی پخش شد در این ورزشگاه انجام شد.
ورزشگاه پارک دپرنس در سال 1908
شکارگاه پادشاه
پارک دو پرنس پیش از آنکه به ورزشگاهی برای رویدادهای ورزشی در سال 1897 تبدیل شود در قرن هجدهم به عنوان مکانی برای استراحت، شکار و پیاده روی مورد استفاده شاه و شاهزادگان سلطنتی بود. به نظر می رسد اسم «پارک دو پرنس» هم که به معنای «پارک شاهزادگان» است از همین جا ناشی می شود. از قرن نوزدهم هم با قدرت گرفتن بورژوازی در فرانسه، از محلی برای تفریح اشراف و درباریان، به محل گذران وقت بورژواهای پاریسی تبدیل شد.
تا سال 1855 این محل کاملاً شکل طبیعی خود را حفظ کرده بود اما از این سال به بعد نخستین تحولات شهری در آنجا رخ داد و جاده ای در آن ساخته شد که آغاز توسعه این منطقه بود.
نخستین دیدار فوتبال در این ورزشگاه
پارک اول و نخستین دیدار فوتبال
وقتی ورزشگاه پارک دو پرنس در سال 1897 افتتاح شد 15 هزار نفر ظرفیت داشت و پذیرای مسابقاتی مانند دوچرخه سواری، فوتبال و راگبی بود. نخستین بازی فوتبالی که در این ورزشگاه برگزار شد بین تیم های استاندارد ریسینگ کلوب فرانسه و «انگلیش رامبلرز» بود که با نتیجه 3 بر یک به سود استاندارد به پایان رسید.
ورزشگاه پارک دپرنس پس از بازسازی در سال 1932
پارک دوم و افزایش ظرفیت ورزشگاه
پارک دو پرنس در سال 1932 مورد بازسانی و نوسازی قرار گرفت و ظرفیت آن به 40 هزار نفر افزایش یافت. نخستین بازی فوتبالی پس از بازسازی در این استادیوم برگزار شد بین تیم های ستاره سرخ فرانسه و اتلتیک بیلبایو بود.
ورزشگاه کنونی پارک دپرنس
ورزشگاه کنونی
این ورزشگاه در سال 1972 با طراحی معمار مطرح فرانسوی، روژه تایبر، که طراح سازه های معروفی چون مدرسه لوور، مدرسه هنرهای زیبا، ورزشگاه المپیک مونترال، مرکز هسته ای سیوو در وین و استخر المپیک لوکزامبورگ، تحت بازسازی های گسترده قرار گرفت و از سال 1974 میزبان بازی های تیم فوتبال «پاری سن ژرمن» است که با ظرفیت 48 هزار و 500 نفر پنجمین ورزشگاه بزرگ فرانسه لقب گرفته است.
زمانی که پاری سن ژرمن این ورزشگاه را در کنترل گرفت بازسازی های گسترده ای به خصوص در فاصله سال های 2013 تا 2015 روی آن انجام داد.
برنامه بازی های مرحله گروهی فوتبال مردان المپیک 2024:
چهارشنبه 3 مرداد
* فرانسه – ایالات متحده، گروه A (مارسی- ورزشگاه ولودروم)
* گینه – نیوزلند، گروه A (نیس – استاد دو نیس)
* آرژانتین – مراکش، گروه B (سنت اتین – استاد ژوفروی گیچارد)
* عراق – اوکراین، گروه B ( لیون – ورزشگاه لیون)
* ازبکستان – اسپانیا، گروه C (پاریس – پارک د پرنس)
* مصر – جمهوری دومینیکن، گروه C (نانت – استاددو لا بوژوار)
* ژاپن – پاراگویه، گروه D (بوردو – ورزشگاه بوردو)
* مالی – رژیم صهیونیستی، گروه D (پاریس – پارک دو پرنس)
شنبه 6 مرداد
* نیوزلند – ایالات متحده، گروه A (مارسی – ورزشگاه ولودروم)
* فرانسه – گینه، گروه A(نیس – استاد دو نیس)
* اوکراین – مراکش، گروه B (سنت اتین – استادیوم جفروی گیچارد)
* آرژانتین – عراق لیون، گروه B – (ورزشگاه لیون)
* جمهوری دومینیکن – اسپانیا، گروه C (بوردو – استاددو بوردو)
* ازبکستان – مصر ، گروه C – (نانت- ورزشگاه د لا بوژوار)
* رژیم صهیونیستی – پاراگویه، گروه D (پاریس – پارک د پرنس)
* ژاپن – مالی، گروه D (بوردو – استاددو بوردو)
سه شنبه 9 مرداد
* ایالات متحده – گینه، گروه A (سنت اتین – استاد جیوفروی گیچارد)
* نیوزلند – فرانسه، گروه A (مارسی – ورزشگاه ولودروم)
* اوکراین – آرژانتین، گروه B (لیون – ورزشگاه لیون)
* مراکش – عراق، گروهB (نیس – استاد دو نیس)
* جمهوری دومینیکن – ازبکستان، گروه C (پاریس – پارک د پرنس)
* اسپانیا – مصر، گروه C (بوردو – استاددو بوردو)
* پاراگویه – مالی، گروه D (پاریس – پارک دو پرنس)
* رژیم صهیونیستی – ژاپن، گروه D – (نانت – استاددو لا بوژوار)
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ورزشگاه 127 ساله میزبان فوتبال/ از شکارگاه پادشاه تا فینال المپیک – خبرگزاری مجله gcorg | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ورزشگاه 127 ساله میزبان فوتبال/ از شکارگاه پادشاه تا فینال المپیک – خبرگزاری مجله gcorg | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.