«پدر» تکیه‌گاهی امن – مجله gcorg

«پدر» تکیه‌گاهی امن - مجله gcorg

«پدر» به عنوان یکی از ارکان مدیریت خانواده، بنیان آن را شکل می‌دهد؛ هر چه پدر قوی‌تر، منعطف‌تر و همراه‌تر باشد و ارتباطات موثر و شایسته‌تری داشته باشد، از نظر شخصیتی و اجتماعی در مناسبات خانوادگی جایگاه بالاتری خواهد داشت؛ در چنین خانواده‌ای بچه‌ها با اعتماد به نفس بالاتر، قوی‌تر و با احساس امنیت بهتر می‎‌توانند در خانه و اجتماع زندگی کرده و ارتباطات موثرتری داشته باشند.

به گزارش مجله gcorg، نقش پدر و مادر در فرآیند زندگی، هرچند متفاوت اما مکمل یکدیگر است. برخی از مواقع می‌شود گفت بنابر همین تفاوت نقش‌ها، پاس‌کاری بین آن‌ها شکل می‌گیرد و هرچند پیشبرد زندگی، به همفکری و همراهی هر دو نیاز دارد اما از پدر به عنوان تکیه‌گاه خانواده، انتظارات بیشتری می‌رود.

محمدرضا ایمانی روانشناس و مدرس مهارت‌های زندگی در گفت‌وگو با مجله gcorg، درباره جایگاه و نقش پدر در گرم نگه‌داشتن کانون خانواده، اظهار کرد: اگر به ساختار زندگی مدرن امروز نگاه کنیم، مردها در قالب پدر در خانه، نقش ها و تکالیف مشخصی دارند. بزرگترین بحثی که راجع به پدر وجود دارد، رهبری و مدیریت است. یک جایی باید مانند رهبران و یک جایی باید مثل یک مدیر فرآیندهای زندگی را مدیریت کنند.

رشد عاطفی و مدیریت هیجانات را پدران به فرزندان خود می‌آموزند

وی درباره مشارکت پدر در فرهنگ «تربیت» افزود: پدر در اصول تربیتی باید به فرزندانش چالش پذیری و مسئولیت پذیری را یاد بدهد و باید رشد عاطفی را به آموزش دهد که آن‌ها چگونه می‌توانند احساساتشان را بروز بدهند، کجا احساساتشان را باید کنترل کنند، هیجانات را از چه طریقی باید بروز بدهند؟. همچنین ارتباط عاطفی با پدر و مادر  یا با دیگران در جامعه چگونه باید باشد تا آسیب پذیر نباشند و به دیگران آسیب نزنند. این موضوعات کلان زندگی است که پدر می‌تواند آن را سیاست‌گذاری، اجرا و دنبال کند. در مواقعی هم می‌توانند از مشاور کمک بگیرند.

ایمانی، نقش پدر در تعادل رفتاری و ایجاد تعادل بین احساسات و منطق را توصیف کرد و گفت: نکته دیگری که راجع به پدر وجود دارد، ابراز عشق به فرزندان به واسطه رفتارهای سالم است، باید یک تعادلی بین احساسات و منطق وجود داشته باشد. در رفتار کردن، در برخورد با دیگران، با دوست شدن با آدمها که این کمک می‌کند که فرزندان رفتار متعادل و درست داشته باشند، تا نه آسیب ببینند و نه آسیب بزنند. پدر جزء نقش‌ها و وظایف پدری در زندگی بحث مدیریت کلان خانواده، مراقبت کردن از جسم و روان خانواده و اینکه همه در وضعیت سالم بتوانند زندگی کنند و مسائلشان را پیش ببرند را نیز بر دوش می‌کشد. درک کردن، بخشندگی ، چشم پوشی، همدلی، همراهی، اعتماد پذیری و… موضوعاتی است که پدرها با رفتار و نوع ارتباطات خودشان و همچنین با احترام گذاشتن به اعضای خانوادشان به خصوص مادر، در فرزندان نهادینه می‌کنند.

پدر حافظ خانه و خانواده

این روانشناس امنیت خانواده را در گرو وفاداری پدر عنوان کرد و گفت: همه وقتی دچار بهم ریختگی و آشفتگی می‌شوند، نگاه‌ها به پدر خانواده است که هر چقدر قوی، محکم و پایدارتر باشد، فرزندان احساس امنیت می‌یابند تا بتوانند با ثبات بیشتری رفتار کنند. بحث دیگر حمایت مالی و قدرت بخشیدن به توان مالی فرزندان است که باید مدیریت هزینه و پول درآوردن را به آن‌ها یاد بدهد و اینکه باید برای زحمات ارزش قائل شوند. فرزندان در این شرایط می‌توانند کار و کسبی را یاد بگیرند؛ این‌ها جزو ویژگی‌هایی هست که پدر می‌تواند در خانواده اجرا کند.

همچنین او با اشاره به اینکه آموزش ارتباطات اجتماعی و توسعه آن بر عهده پدر با همراهی مادر است، بیان کرد: مسئله برقراری ارتباط با دیگران، رفتن به سفرهای متفاوت، اندوختن تجربه و… از جمله موضوعاتی است که فرزند در کنار پدر یاد می‌گیرد. سرمایه گذاری بر آموزش و تربیت فرزندان با استفاده از مشاورین و همچنین کشف استعدادها و کمک به قرارگیری در مسیر درست زندگی جزو وظایف پدر است. پدر با انجام این وظایف و مسئولیت‌ها، خانواده‌اش را در شرایط بسیار خوب با جایگاه مناسب قرار می‌دهد.

پایان خبر مجله gcorg

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«پدر» تکیه‌گاهی امن – مجله gcorg" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«پدر» تکیه‌گاهی امن – مجله gcorg"، کلیک کنید.